Четвер
25.04.2024
12:07
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2014 » Грудень » 03

           Незабаром прийде День Святого Миколая. І кожна особа, кожна дитина, а особливо розумово неповносправна, чекає на подарунок від цього великого Чудотворця. На подарунок найбільше очікують діти-сироти, які позбавлені сімейної радості і любові.

          Ласкаво просимо усіх долучитися до акції «Стань Миколаєм для дітей з особливими потребами», здійснивши пожертву у скриньки по місту Новий Розділ з 24 листопада до 14 грудня 2014 р. Б. 

         Ваші пожертви будуть спрямовані для осіб з особливими потребами з Роздільського дитячого будинку-інтернату, з Ходорівського психоневрологічного інтернату та з Нового Роздолу, для яких Центр «Тавор» (вул. Грушевського, 16) щоденно проводить спеціальні програми.

          Телефони: 2-62-90,  067-15-33-145 

        Пожертви можна також внести на рахунок ГО "Центр "Тавор":р/р 26004185383 в ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 380805, код ЄДРПОУ 36211382 (просимо зазначити на полях банківського переводу "доброчинна пожертва").

    Переглядів: 590 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

          У п’ятницю, 14 листопада 2014 року, у Центрі організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор» відбувся тренінг для законних представників осіб з особливими потребами «Доступ до адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю». Організацією тренінгу займалась Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю». Для проведення тренінгу було запрошено тренера з Вінницької обласної ГО "Асоціація захисту та допомоги дітям-інвалідам із ІН «Відкриті серця» Татусяк Олену Іванівну.

       

    ... Читати далі »

    Переглядів: 523 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

         В п'ятницю 7 листопада 2014 року у приміщенні ГО "Центр "Тавор" був проведений тренінг для людей з інвалідністю внаслідок інтелектуальної недостатності (ІН) «Доступ до адміністративних послуг для осіб з ІН». Тренінг був організований Всеукраїнською громадською організацією «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю». Для його проведення були запрошені Сєрая Вікторія Вікторівна та Пиндик Марія Володимирівна - члени Хмельницького фонду соціального захисту та реабілітації інвалідів з дитинства.

       

         Активно допомагали у проведенню тренінгу асистенти центру "Тавор" Лілія Забродська, Леся Кусьпісь, координатор Роман Коваль та волонтер Дзвінка Заседко. По закінченню тренінгу за чашкою гарячої кави з солодкою випічкою особи з обмеженими можливостями подякували Вікторії Вікторівні та Марії Володим ... Читати далі »

    Переглядів: 611 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

           В п'ятницю 31 жовтня 2014 року у приміщенні Новороздільської міської громадської організації «Тавор» (керівник Василь Василишин) міським центром соціальних служб сім'ї, дітей та молоді (директор Ірина Кравець та фахівець із соціальної роботи Тетяна Байда) був проведений конкурс рукоділля між особами з особливими потребами "Своїми руками".

       

             Діти з особливими потребами своїми руками створювали справжні мистецькі шедеври, за що всі учасники конкурсу були нагороджені цінними подарунками від організаторів конкурсу. Керівник центру «Тавор» Василишин отримав подяку від директора центру соціальних служб Ірини Кравець за плідну співпрацю та щоденну роботу у сфері надання соціальних послуг особам з особливими потребами.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 886 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

         10 жовтня 2014 року, в благодійному товаристві «Джерела», що знаходиться в Києві, було зібрано громадські організації, організовано розгляд їхніх заяв та записано в історію вступ «Тавору» до всеукраїнської громадської організації «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю». 

         Також тут були присутні представники багатьох організацій, що працюють з розумово неповносправними особами. Кожну заяву розглядали члени комісії, що приймають рішення  про подальшу участь організацій у ВГО «Коаліція». Таким чином, утворилась черга, у якій ми (таворяни) мали змогу поспілкуватись з представниками інших організацій, обмінятись досвідом та візитками. 

          До слова, ВГО «Коаліція» є самоврядною неприбутковою організацією. До її складу входять 113 організацій та закладів з 25 регіонів України, що надають послуги особам з інтелектуальною недостатністю та захищають їхні права. Членами зазначених регіональних організацій є 34.5 тисячі осіб з інтелектуальною недостатністю та їхні родини (усього в Україні майже 98 тисяч громадян визнані інвалідами внаслідок розумової неповносправності). Організації – члени та партнери ВГО «Коаліція» мають багаторічний досвід надання послуг, захисту прав та представлення інтересів громадян з інвалідністю у своїх регіонах.

         Коли ж надійшла наша черга, ми зайшли в таємничий кабінет та, мов на захисті диплому, почали розповідати восьми членам комісії  про те, чим живе «Тавор». Насамперед було сказано про мету та ціль Центру організації дозвілля для осіб з особливими потребами, опісля – про 12 напрямків діяльності, що функціонують завдяки наполегливій праці та старанності 18-ти працівників «Тавору&r ... Читати далі »

    Переглядів: 620 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

         Літо – пора відпочинку і гарна нагода для активного туризму. Цього року і особи з особливими потребами з батьками, працівниками та волонтерами ГО «Центр «Тавор» мали можливість взяти участь в екскурсії по відомих замках Львівщини – т.з. «Золота підкова» (Олеський, Підгорецький та Золочівський замки). Вирушати доводилось рано-вранці.  І хоча погода була похмурою, це не засмутило наших туристів, адже радісну атмосферу в автобусі підтримували всі члени спільноти своєю участю в розвагах та піснях з рухами під супровід гітари.

         Найперше ми завітали в Олеський замок. Незабутніми були враження від екскурсії по цій славнозвісній середньовічній фортеці у мальовничому куточку Золочівщини. Нову цікаву інформацію отримали від розповіді гіда в історико-краєзнавчому музеї. Просто захоплююче було проходити високими залами, оглядати картини, меблі, зброю. Ми наче перейнялись духом тієї доби.

         Наступною зупинкою був замок у с. Підгірці, Бродівського району, що у свій час, як свідчать історики, мав для європейців більшу цінність, ніж Варшавський замок. На жаль, сьогодні ця пам’ятка архітектури потребує фінансів для реставрації. Попри те, учасники екскурсії мали змогу переглянути світлини у музеї замку, милуватись гарними краєвидами та відвідати моторошні підземелля, про які складають багато байок.

         Далі поїздка продовжилась і врешті таворяни прибули в Золочів та завітали до місцевої фортеці. Цей об’єкт відреставрований, тож лише увійшовши на подвір’я замку, ми були вражені, наскільки вміло та естетично оформлені квітники навколо статуй і фонтану. Також не менш цікаво було відвідати музей та розкішні зали, а особливо вибратись на сторожові узвишшя з чотирьох сторін замку,де знаходились старі гармати, що служили колись в оборонних цілях. Зробивши багато фотографій, ми придбали подарунки та сувеніри на пам’ятку.

        Опісля ми зупинились у Золочівському монастирі оо. Василіян, де організували веселий пікнік з шашликами та спільну молитву. Приємно було ... Читати далі »

    Переглядів: 509 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)