П`ятниця
19.04.2024
03:21
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2015 » Лютий » 6 » 8 років Центру "Тавор"
    22:30
    8 років Центру "Тавор"

    Радість - це плід Святого Духа. І саме в цьому дусі спільноти, взаємної любові і підтримки після недовгих зимових канікул розпочав у цьому році центр «Тавор» свою діяльність. А почали відразу ж з молитви та святкування, адже 12 січня таворяни спільно відзначили свою 8-му річницю. В цьому заході взяли участь друзі (особи з особливими потребами) з Нового Роздолу, працівники і волонтери Центру, а також поважні гості, які постійно підтримують організацію у її нелегкій праці – о. Микола Міджак і о. Роман Штігер.

    Святкування розпочали молебнем до Пресвятої  Богородиці, у якому дякували Богу за його святу опіку і провід протягом цих 8 років благодійної роботи та просили благословення на здійснення подальших  планів щодо розвитку діяльності Центру. Для учасників денних програм та усіх, хто будь-коли мав можливість побувати в атмосфері миру та радості, яка постійно панує на «Таворі», існування спільноти має велике значення. В. Василишин, з тим, що ми і надалі є разом в цьому епіцентрі  духовного преображення на «Таворі». З ностальгією пригадали, як усе починалося і з якими труднощами доводилось зустрітись ще у 2007-му році, коли Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами був відкритий за адресою Довженка, 6. Вже відтоді конструктивно вирішували проблеми залучення ширшого кола осіб з розумовою неповносправністю серед жителів Нового Роздолу та вихованців Дитячого будинку-інтернату смт. Розділ. Вже згодом у другій половині 2007 року почали співпрацю також з Ходорівським психоневрологічними інтернатом у с. Жирова, де і до сьогодні укомплектована група друзів , що беруть участь в заняттях організації.

    Поступово «Тавор» став ширше розгортати свою діяльність. Спільнота стала жити активним і насиченим життям, збільшуючи та удосконалюючи види праці, проводивши прощі, екскурсії, богослужіння, виступи. Для підтримки сімей, які з різних причин не могли відвідувати Центр, була створена спільнота «Віра і Світло». Сьогодні цих друзів з важкими вадами та сиріт роздільського інтернату відвідують волонтери програми «Старший брат/старша сестра».

    Приємно згадати також, що у 2011 році за сприяння іноземного благодійного фонду та міськради був встановлений біля приміщення новий дитячий майданчик та невеликий комплекс для спортивних ігор та розваг.

    В грудні 2012 р. міськрада та міський відділ освіти надали в оренду нове приміщення для Центру за адресою Грушевського,16, а за попередньою адресою розмістили Соціальний центр «Тавор» , в якому діє тренажерний зал та надаються послуги масажу та перукарні.

    Тішить те, що сьогодні організація співпрацює з Б Д Ю Т,  на базі якого друзі мають можливість відвідувати різноманітні гуртки для розвитку своїх талантів та особистої  самореалізації.

    Згадавши коротку історію Центру, всі учасники святкування приступили до скромного частування. Акція закінчилася веселою колядою та віншуваннями.

    Віримо, що і надалі з Божою допомогою Центр «Тавор» продовжуватиме свою широку діяльність, адже де ж, як не в спільноті з «слабкими того світу» може відбуватися наша постійна внутрішня переміна через зустріч з Богом, який живе у ближньому. Бадьорімося, адже Христос посеред нас! І є і буде!

    Лілія Забродська,

    асистент Центру «Тавор»

     
    Переглядів: 599 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]