П`ятниця
10.05.2024
13:41
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » Архів матеріалів
    « 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 17 18 »

    Наприкінці червня друзі центру «Тавор» (а це вихованці двох дитячих будинків та жителі міста) разом із волонтерами та асистентами мали чудові пізнавальні поїздки цікавими місцями Львівщини.

    Приміром, дуже радісно та емоційно «таворяни» почувалися під час відвідин зоопарку в Меденичах, що у сусідньому Дрогобицькому районі. Спілкування із вихованцями цього закладу надовго залишило позитивні емоції в пам’яті друзів. Тому не дивно, що вони ще досі згадують цю екскурсію.

     

    Не менше запам’яталася і поїздка до Трускавця та Моршина. Попри отриману можливість насолодитися краєвидами цих курортних містечок, «таворяни»  ще й поправили здоров’я, почастувавшись цілющими водами з природних джерел Прикарпаття.

    Цікаво, що можливою ця щорічна програма знайомства із рідним краєм, стала завдяки праці самих учасників центру. «Річ у тому, - розповідає керівник центру Василь Василишин, - що протягом року, до речі, про це в ... Читати далі »

    Переглядів: 689 | Додав: tavor | Дата: 17.07.2012 | Коментарі (0)

         З 23 по 30 квітня 2012 в містах Західної України відбувалася благодійна місія лікарів-оптометристів «Евіденте». Вже протягом чотирьох років спеціалісти з Нідерландів разом з молодими лікарями з України безкоштовно перевіряють зір потребуючим людям. Цьогоріч огляд проводився у благодійному фонді «Карітас Львів УГКЦ», «Карітас Івано-Франківськ», «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії».

        28 квітня огляд проходив у Центрі організації дозвілля для неповносправних осіб «Тавор» у м.Новий Розділ, а 30 – у спеціалізованому будинку–інтернаті смт. Розділ. Протягом цих двох днів було оглянуто 120 осіб, багатьом на місці були видані окуляри для читання, інші окуляри за спеціальними рецептами будуть виготовлені та надіслані з Голландії.

     

        Важливим для цьогорічної місії є те, що молоді українські лікарі з радістю перебрали на себе ініціативу від голландців та виявили готовність у подальшому проводити таку місію самостійно. «Від наших колег з-за кордону ми отримали дуже цінний досвід надзвичайно трепетного ставлення до кожного пацієнта, можливість вд ... Читати далі »

    Переглядів: 849 | Додав: tavor | Дата: 06.06.2012 | Коментарі (0)

    27 травня пам’ятна дата для кожного жителя Нового Роздолу, оскільки цього дня ми святкуємо день міста. Друзі Центру «Тавор» також дуже люблять це свято і з нетерпінням чекають його. Цього року спільнота «Тавор» організувала виставку-продаж власних виробів. Вона була створена з метою ознайомлення мешканців міста із діяльністю Центру та збору коштів на потреби організації. Прогулюючись центром, новороздільчани та гості міста могли придбати для себе свічечки, листівки, вироби з бісеру, які виготовляють друзі з допомогою їх асистентів. Поряд із виробами знаходилась скринька для пожертв на потреби Центру.

     

    Цього сонячного дня працівники та друзі «Тавору» не лише продавали свої вироби, а й із задоволенням розповідали бажаючим про організацію та її види діяльності. Приємно, що жителі міста цікавляться життям «Тавору», купляють наші вироби та здійснюють пожертви.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 814 | Додав: tavor | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

    Евіденте – голландський благодійний фонд, що допомагає бідним людям з вадами зору.

     Евіденте організовує місію, яка відбуватиметься у Львівській та Івано-Франківській областях з 23 по 30 квітня 2012 р.

    Впродовж місії експерти-оптометристи проведуть обстеження зору пацієнтів. Якщо можна буде покращити зір, забезпечивши кращі або спеціальні окуляри, спеціалісти випишуть рецепт, згідно з яким у Голландії виготовлять дані замовлення.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 881 | Додав: tavor | Дата: 27.03.2012 | Коментарі (0)

      Як швидко минає час… Адже ще не так давно люди з особливими потребами нудьгували у своїх домівках, і , мабуть, вважали, що, окрім своїх рідних, вони нікому не потрібні, нікому не цікавий їхній світ! Але пять років тому їхнє життя преобразилося, наповнилось радістю і щастям! Так, саме тут, у Центрі організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор» вони знайшли щиру дружбу, підтримку і любов ближніх, зрозуміли, що в цьому світі не самотні, що вони такі ж люди, як і всі: зі своїми мріями, переживаннями. Хоча ці люди і не зовсім такі як інші. Вони скоріше схожі на чистих душею маленьких дітей, які щиро радіють життю і дякують Богу за Його любов і ласку. Бо в їхніх серцях немає ні крапельки фальші, підлості!

     

      «Тавор» утворений з метою принести світло у сіру буденність осіб з особливими потребами, оскільки, як ми знаємо, у нашому місті та повсюди до таких людей ставляться з упередженістю, страхом і несприйняттям.

      А чому така назва? Чому саме «Тавор»? Всі ми знаємо, що, згідно церковного передання, Тавор – це гора, на якій преобразився Ісус Христос. ... Читати далі »

    Переглядів: 1386 | Додав: tavor | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)