Вівторок
16.04.2024
07:28
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » Архів матеріалів
    « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 »

         Всесвітній день психічного здоров’я відзначається 10 жовтня з 1992 року, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я. Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в наші дні на планеті існують більше 450 мільйонів людей, які страждають психічними захворюваннями. 
         12 жовтня, за сприяння ГО «Центр «Тавор», відбувся круглий стіл, присвячений цій темі. Модератором виступила Мар’яна Чорній – куратор волонтерської програми «Big brother» і розпочала з мети Всесвітнього дня психічного здоров’я ‒ скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості. Учасники круглого столу дізнались, що сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко. Згідно статистики в Україні 1,2 млн. жителів (це більше 3 % всього населення) страждає психічними розладами.
         Наступним був виступ Ірини Крохмальної, невропатолога Новороздільської міської лікарні. Вона розповіла про методи профілактики та недопущення стресів, про те, що видаються тематичні журнали міжнародних психіатричних організацій, розсилаються звернення в урядові структури і органи охорони здоров’я, що закликають взяти участь в міжнародному русі. Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Ми боремось з ними, а слід замислитись над тим що потрібно не боротися, а не допускати їх.

       Мер міста Володимир Туз подякував за запрошення на цей захід та подарував «Тавору» 2000 грн. на купівлю швейної машинки і контакти для спів ... Читати далі »

    Переглядів: 562 | Додав: Dzvina | Дата: 15.10.2015 | Коментарі (0)

    Це літо для ГО «Центр «Тавор» стало особливим – нас відвідала Кароліна Краммер. Дівчина приїхала з Німеччини на запрошення керівника Центру Василя Василишина та духівника о. Петра Курпіти. Перша їхня зустріч відбулась минулого року закордоном на Renovabis Congress.
    Кароліна Краммер проживає у Нюрнберзі (Nürnberg). Цього року завершила навчання в Східному колегіумі на факультеті теологія в Айхштет (Eichstätt). У вільний час вона любить спілкуватись з друзями, з якими познайомилась в різноманітних таборах. За словами Кароліни її перша подорож до України – це 2010 рік – літній табір від Українського католицького університету, де вона була вчителем німецької мови. Ця ж поїздка до України вже п’ята, але дівчина вперше відвідала наше місто Новий Розділ. Проживала вона у Березині, з сім’єю отця Петра Курпіти.
    За час свого перебування Кароліна відвідала не лише наш «Тавор», а й неповносправних сиріт з Роздільського дитячого будинку-інтернату (смт.Розділ) та з Ходорівського психоневрологічного інтернату (с.Жирова), побувала в тренажерному залі, відвідала «Українську молодь – Христові» та спільноту «Вифлеєм».
    – Що тобі сподобалось на Таворі?
    – Тавор мені дуже сподобався, хоча моя українська мова досить ламана, але спілкування з людьми було веселим, повчальним і збагатило мене духовно. Друзі самі виготовляють свічки і намиста, також в них є руханка – це досить корисно.
    – А які твої враження від інтернатів?
    – Жирівський інтернат чимось був схожий на клініку для душевно хворих через свою атмосферу і нагадав мою практику в лікарні зі священиком...але це була нова ситуація. Мені здалось що в них є багато вільного часу.
    – А як тобі Роздільський дитячий будинок-інтернат?
    – Дуже маленькі діти отримують велелюбний догляд. Старші,які не говорять, мають особливий спосіб комунікації. Багато хто допомагає виконувати господарські роботи…а дехто ще й відвідує Тавор. Вони дуже сердечні, але є й досить непередбачувані, хоча так і не виглядають. Цей інтернат мені більше сподобався. І ще, добре що для таких людей є тренажерний зал.
    19 серпня – свято Преображення Господнього, явлення Божественної величі й славиХристана горі Тавор. За Євангелієм, одного дня Ісус узяв із собою ... Читати далі »

    Переглядів: 539 | Додав: Dzvina | Дата: 15.10.2015 | Коментарі (0)

    ГО "Центр "Тавор" (м.Новий Розділ) за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії запрошує на роботу внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської обл. за такими вакансіями:
    • кухонний робітник (1 чол.)
    • асистент для щоденних занять з людьми з особливими потребами (2 чол.)
    • менеджер зі збуту (2 чол.)
    Просимо звертатись за тел. 067-15-33-145 або за e-mail: tavor-nr@ukr.net
    Інформація про організацію: www.tavor.at.ua
     
    Переглядів: 605 | Додав: tavor | Дата: 29.07.2015 | Коментарі (0)

       У середу, 1 липня 2015 року, о 15.00 годині відбудеться відкриття залу у новому  приміщенні по вул. Ходорівській, 4, м.Новий Розділ (зліва від прохідної ДМЗ "Карпати"). Запрошуємо усіх на відкриття та відвідування залу у більшому приміщенні з новими тренажерами!

    Програма відкриття:

    1. Освячення приміщення
    2. Призові конкурси
    3. Акустичний виступ рок-гуртів "Зовсім різні" та "Umbrella"
    4. Частування з кавою та печивом

    Переглядів: 707 | Додав: tavor | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

    Щороку ГО «Центр «Тавор» для своїх підопічних влаштовує поїздки, і цей рік не став винятком. 29 червня відбулась екскурсія за маршрутом Дрогобич – Борислав – Трускавець. Подорож була особливою, адже були присутніми не лише учасники денних програм з Нового Роздолу з батьками, волонтери і працівники, а й неповносправні сироти з Роздільського дитячого будинку-інтернату (смт. Розділ) і з Ходорівського психоневрологічного інтернату (с. Жирова).

    Екскурсія в Дрогобичі розпочалась із Катедрального собору Пресвятої Трійці. Прекрасний іконостас собору в 1909 році здійснив талановитий галицький маляр Модест Сосенко. У стінах храму молилися і навчалися багато світочів української нації, серед яких — видатний громадський діяч і письменник Іван Франко. Також ми побували в маленькому музеї при церкві, де ми побачили історичні церковні пам’ятки: антимінси ХІХ-ХХ ст. багатьох священнослужителів, а також облачення, документи та особисті речі Юліана Вороновського – єпископа Української греко-католицької церкви. Також ми відвідали костел святого Варфоломія і дізнались історію виникнення Дрогобича та створення цього надзвичайного храму. І на завершення наших мандрів Дрогобичем потрапили в монастир святих Апостолів Петра і Павла.

    Наступна зупинка – Борислав. Атмосфера надзвичайна. Відвідини храму Святої Анни, в якому зосереджено найбільше в Україні – понад сімсот – останків святих, біля яких паломники вимолюють зцілення від різних недуг. Тут нам провели невеличку екскурсію про святих, мощі яких знаходяться у храмі. Наш духівник - отець Петро Курпіта відслужив для нас молебень до Ісуса Христа і поблагословив нас мощівником.

    Фінальною частиною подорожі чи екскурсії був Трускавець. Тут таворяни, звичайно, для початку відвідали бювет мінеральних вод, далі гуляли вулицями центру міста, на яких розташовані найрізноманітніші атракціони, слухали вуличних музикантів (справжніх індіанців), фотографувались з павичами і купували сувеніри на згадку.

    Повертались трохи втомлені, але задовол ... Читати далі »

    Переглядів: 660 | Додав: tavor | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

    Слово «мати»... Вічне й неповторне, як світ. Де б ми не були, що б не робили, та завжди матуся освітлює наш шлях своїм ніжним серцем, відданим своїй дитині. Вона завжди поруч — і в дні важкі, і в дні на щастя щедрі.
    20 травня в актовому залі БДЮТ і ГО «Центр «Тавор» святкували День Матері до якого було запрошено дітей та батьків, прихильників та волонтерів, групу з інтернату смт Розділ та працівників відділу юстиції, а також всіх бажаючих. У виконанні дітей звучали пісні, присвячені матусям.
    Основною частиною свята за участі таворян стала вистава «Золотий ключик», створена за мотивами однойменної повісті-казки Олексія Толстого. Всіх учасників вітали гучними аплодисментами. Звучала «Многая літа», учасники денних програм ГО «Центру «Тавор» декламували вірші для своїх матусь і дарували квіти. Продовжилось свято солодким частуванням та благословенням отця Петра Курпіти. На завершення подякували організаторам свята і побажали всіх учасникам успіхів у подальших заходах, а також відзначили керівника гуртка – Лілію Томащук, яка вже понад 7 років працює з нашими таворянами.

    Переглядів: 572 | Додав: tavor | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)