Субота
20.04.2024
09:55
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2015 » Жовтень » 15 » День психічного здоров'я
    14:02
    День психічного здоров'я

         Всесвітній день психічного здоров’я відзначається 10 жовтня з 1992 року, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я. Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в наші дні на планеті існують більше 450 мільйонів людей, які страждають психічними захворюваннями. 
         12 жовтня, за сприяння ГО «Центр «Тавор», відбувся круглий стіл, присвячений цій темі. Модератором виступила Мар’яна Чорній – куратор волонтерської програми «Big brother» і розпочала з мети Всесвітнього дня психічного здоров’я ‒ скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості. Учасники круглого столу дізнались, що сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко. Згідно статистики в Україні 1,2 млн. жителів (це більше 3 % всього населення) страждає психічними розладами.
         Наступним був виступ Ірини Крохмальної, невропатолога Новороздільської міської лікарні. Вона розповіла про методи профілактики та недопущення стресів, про те, що видаються тематичні журнали міжнародних психіатричних організацій, розсилаються звернення в урядові структури і органи охорони здоров’я, що закликають взяти участь в міжнародному русі. Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Ми боремось з ними, а слід замислитись над тим що потрібно не боротися, а не допускати їх.

       Мер міста Володимир Туз подякував за запрошення на цей захід та подарував «Тавору» 2000 грн. на купівлю швейної машинки і контакти для співпраці з новороздільчанином у сфері продажу наших виробів у Чехії. 

         Також виступив керівник ГО «Центру «Тавор» Василь Василишин і поділився враженнями від поїздки 8-9 жовтня в Київ з нагоди проведення конференції Всеукраїнської Громадської Організації «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю (ІН)», де оголосили результати конкурсу на кращі практики надання адміністративних послуг для осіб з ІН та їхніх законних представників. Участь у ньому приймали понад 60 організацій з усієї України і Тавор увійшов у шестірку найкращих за опис послуги із призначення та виплати державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам в управлінні соціального захисту населення міської ради нашого міста.
         Психолог школи № 5 Христина Ярославівна провела тренінг – розважальні психологічні ігри, під час яких всі учасники змогли розслабитись у невимушеній атмосфері.
         Опісля тривало активне обговорення щодо психічного здоров’я та методів їх покращення. На цю тему висловлювались пані Галина – керівник управління соціального захисту населення, пані Людмила – працівник центру зайнятості, психолог пані Христина та запрошені лікарі міської лікарні.
         Ця зустріч відбувалась в затишній атмосфері за чаєм і завершилась на оптимістичній ноті. Керівник зачитав цікаві цитати одного з членів спільноти «Лярш – Ковчег» ‒ Василя Кодри (учасника щоденних програм), які спонукали нас до простоти у спілкуванні і позитивного світосприйняття.

    Дзвенислава Заседко,
    асистент «Центру «Тавор»
    Переглядів: 563 | Додав: Dzvina | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]