Четвер
18.04.2024
17:29
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2015 » Липень » 1 » Поїздка у Дрогобич, Борислав, Трускавець
    00:11
    Поїздка у Дрогобич, Борислав, Трускавець

    Щороку ГО «Центр «Тавор» для своїх підопічних влаштовує поїздки, і цей рік не став винятком. 29 червня відбулась екскурсія за маршрутом Дрогобич – Борислав – Трускавець. Подорож була особливою, адже були присутніми не лише учасники денних програм з Нового Роздолу з батьками, волонтери і працівники, а й неповносправні сироти з Роздільського дитячого будинку-інтернату (смт. Розділ) і з Ходорівського психоневрологічного інтернату (с. Жирова).

    Екскурсія в Дрогобичі розпочалась із Катедрального собору Пресвятої Трійці. Прекрасний іконостас собору в 1909 році здійснив талановитий галицький маляр Модест Сосенко. У стінах храму молилися і навчалися багато світочів української нації, серед яких — видатний громадський діяч і письменник Іван Франко. Також ми побували в маленькому музеї при церкві, де ми побачили історичні церковні пам’ятки: антимінси ХІХ-ХХ ст. багатьох священнослужителів, а також облачення, документи та особисті речі Юліана Вороновського – єпископа Української греко-католицької церкви. Також ми відвідали костел святого Варфоломія і дізнались історію виникнення Дрогобича та створення цього надзвичайного храму. І на завершення наших мандрів Дрогобичем потрапили в монастир святих Апостолів Петра і Павла.

    Наступна зупинка – Борислав. Атмосфера надзвичайна. Відвідини храму Святої Анни, в якому зосереджено найбільше в Україні – понад сімсот – останків святих, біля яких паломники вимолюють зцілення від різних недуг. Тут нам провели невеличку екскурсію про святих, мощі яких знаходяться у храмі. Наш духівник - отець Петро Курпіта відслужив для нас молебень до Ісуса Христа і поблагословив нас мощівником.

    Фінальною частиною подорожі чи екскурсії був Трускавець. Тут таворяни, звичайно, для початку відвідали бювет мінеральних вод, далі гуляли вулицями центру міста, на яких розташовані найрізноманітніші атракціони, слухали вуличних музикантів (справжніх індіанців), фотографувались з павичами і купували сувеніри на згадку.

    Повертались трохи втомлені, але задоволені нашою поїздкою. І вже мріємо про нові цікаві подорожі, сповнені приємних несподіванок, теплих дощів і обов’язково цікавих людей.

    Дзвенислава Заседко,

    асистент Центру «Тавор»

    Переглядів: 661 | Додав: tavor | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]