П`ятниця
29.03.2024
15:37
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2014 » Серпень » 5 » Спілкування було цікавим
    18:20
    Спілкування було цікавим

    У квітні 2014 року проходив презентаційний місяць  «Центру «Тавор» для завзятих школярів, адміністрацій шкіл міста, працівників газет та відділу освіти. Сталось це в четвер, 24 квітня – погода була саме до п’ятничної сесії депутатів, що підробляють главами шкіл. Звичайно, відвідувати Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами можуть всі й надалі, у зручний час – тут завжди люблять та поважають волонтерів.

         У четвер, 24 квітня на приміщенні Грушевського, 16, зібрались керівник, асистенти, волонтери, друзі, мама – голова батьківського комітету, отець-духівник, куратор волонтерів та координатор щоденних програм зустріли еліту міста. Спершу всі присутні долучились до молитви Тавору, яку проводив о.Андрій , попутно виголошуючи теплі слова.

         Далі слідувало вступне слово керівника. З цього моменту я почав бачити, як мало  люди знають про Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами. Спочатку все починалось формально – директори мали не одну презентацію за останній місяць. Але після перегляду фільму, що трішки розчулив серця всіх, вмить закінчилились шепіт та веселі жарти. «Тавор.Переображення» - знятий кілька років тому, показував те, як переображаються, змінюються у кращу сторону як неповносправні особи, так і ті, хто з ними працює. По суті, у цьому фільмі показано двосторонній результат, над яким ми працюємо. 

         Поряд сиділи неповносправні особи (друзі), що весело розказували про себе, та про те, чим вони займаються  у «Таворі». До слова, кілька з них були героями фільму, описаного вище.  Ці люди не потребують нічого, крім уваги. Інколи її просто не вистачає – як часто ми в житті дружньо спілкуємось із ними?

        

     Слайд-шоу більше прояснило аспекти діяльності Тавору. Тут можна було дізнатись про ідею, початок, ріст, щоденні програми, кінезіологію,  програму «Big Brother/Big sister» («Старший брат/старша сестра»), працетерапію, духовний розвиток, театр, ком’ютерні курси, вироби, що виготовляють неповносправні особи, тренажерний зал, спортивно-дитячий майданчик, склад та якості команди, яка щоденно працює з друзями.

         Потім усі присутні спробували себе у ролі звичайних відвідувачів – спершу на працетерапії. Озброївшись  фартухом та ложкою, почали мішати кольори для свічок. Після цього дійства пройшов акт виготовлення свічки.  

     

         Отож, хронологія подій :

    • 3 квітня  - НВК «Лідер»  привів до нас своїх учнів, що спробували себе у ролі таворян.
    • 8 квітня – вихованці школи №2 на чолі із педагогом-організатором затято слухали про те, що і як тут робиться.
    • 10 квітня – завітали представники учнівства 3-ої школи.
    • 15 квітня – школа №4, спробували працювати у майстернях та знайомитись з друзями.
    • 16 квітня -  майбутні студенти із 5 школи проводили час та духовно розвивались з нами.
    • 24 квітня – побували тут і адміністрації шкіл міста, відділу освіти та представники четвертої влади.

    Роман Коваль,

    координатор щоденних програм

    Центру "Тавор"

    Переглядів: 584 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]