П`ятниця
26.04.2024
06:28
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2014 » Грудень » 3 » Центр "Тавор" вступив у всеукраїнську організацію "Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю"
    13:54
    Центр "Тавор" вступив у всеукраїнську організацію "Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю"

         10 жовтня 2014 року, в благодійному товаристві «Джерела», що знаходиться в Києві, було зібрано громадські організації, організовано розгляд їхніх заяв та записано в історію вступ «Тавору» до всеукраїнської громадської організації «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю». 

         Також тут були присутні представники багатьох організацій, що працюють з розумово неповносправними особами. Кожну заяву розглядали члени комісії, що приймають рішення  про подальшу участь організацій у ВГО «Коаліція». Таким чином, утворилась черга, у якій ми (таворяни) мали змогу поспілкуватись з представниками інших організацій, обмінятись досвідом та візитками. 

          До слова, ВГО «Коаліція» є самоврядною неприбутковою організацією. До її складу входять 113 організацій та закладів з 25 регіонів України, що надають послуги особам з інтелектуальною недостатністю та захищають їхні права. Членами зазначених регіональних організацій є 34.5 тисячі осіб з інтелектуальною недостатністю та їхні родини (усього в Україні майже 98 тисяч громадян визнані інвалідами внаслідок розумової неповносправності). Організації – члени та партнери ВГО «Коаліція» мають багаторічний досвід надання послуг, захисту прав та представлення інтересів громадян з інвалідністю у своїх регіонах.

         Коли ж надійшла наша черга, ми зайшли в таємничий кабінет та, мов на захисті диплому, почали розповідати восьми членам комісії  про те, чим живе «Тавор». Насамперед було сказано про мету та ціль Центру організації дозвілля для осіб з особливими потребами, опісля – про 12 напрямків діяльності, що функціонують завдяки наполегливій праці та старанності 18-ти працівників «Тавору». Але встигли ми розповісти тільки до половини – в цій частині нас перестали оцінювати та одноголосно проголосували за членство у  ВГО «Коаліція».

     

         Після вирішення всіх справ, нас чекала екскурсія по «Джерелах», яке розташоване у приміщенні дитсадку та споглядання театральної постановки, підготовленої учасниками щоденних програм товариства.

    Роман Коваль,

    координатор щоденних

    програм Центру «Тавор»

    Переглядів: 622 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]