П`ятниця
17.05.2024
00:32
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » Архів матеріалів
    « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 17 18 »

    Переглядів: 508 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

         Літо – пора відпочинку і гарна нагода для активного туризму. Цього року і особи з особливими потребами з батьками, працівниками та волонтерами ГО «Центр «Тавор» мали можливість взяти участь в екскурсії по відомих замках Львівщини – т.з. «Золота підкова» (Олеський, Підгорецький та Золочівський замки). Вирушати доводилось рано-вранці.  І хоча погода була похмурою, це не засмутило наших туристів, адже радісну атмосферу в автобусі підтримували всі члени спільноти своєю участю в розвагах та піснях з рухами під супровід гітари.

         Найперше ми завітали в Олеський замок. Незабутніми були враження від екскурсії по цій славнозвісній середньовічній фортеці у мальовничому куточку Золочівщини. Нову цікаву інформацію отримали від розповіді гіда в історико-краєзнавчому музеї. Просто захоплююче було проходити високими залами, оглядати картини, меблі, зброю. Ми наче перейнялись духом тієї доби.

         Наступною зупинкою був замок у с. Підгірці, Бродівського району, що у свій час, як свідчать історики, мав для європейців більшу цінність, ніж Варшавський замок. На жаль, сьогодні ця пам’ятка архітектури потребує фінансів для реставрації. Попри те, учасники екскурсії мали змогу переглянути світлини у музеї замку, милуватись гарними краєвидами та відвідати моторошні підземелля, про які складають багато байок.

         Далі поїздка продовжилась і врешті таворяни прибули в Золочів та завітали до місцевої фортеці. Цей об’єкт відреставрований, тож лише увійшовши на подвір’я замку, ми були вражені, наскільки вміло та естетично оформлені квітники навколо статуй і фонтану. Також не менш цікаво було відвідати музей та розкішні зали, а особливо вибратись на сторожові узвишшя з чотирьох сторін замку,де знаходились старі гармати, що служили колись в оборонних цілях. Зробивши багато фотографій, ми придбали подарунки та сувеніри на пам’ятку.

        Опісля ми зупинились у Золочівському монастирі оо. Василіян, де організували веселий пікнік з шашликами та спільну молитву. Приємно було ... Читати далі »

    Переглядів: 512 | Додав: tavor | Дата: 03.12.2014 | Коментарі (0)

         Немає жодного сумніву в тому, що 16 травня у центрі організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор» відбулось таке довгоочікуване свято матері. Готувались ми до цього кілька місяців – і ось результат :

     

         О 15.00 годині прийшли батьки, депутати та представники преси. Це дало мотивацію ще більше організуватись, привітати гостей та запросити священиків для проведення молитви. З фронтальної сторони був директор «Тавору» - Василь Василишин, після вступного слова якого почалась вистава «Дюймовочка». Все це відбувалось під пильним оком керівника театрального гуртка БДЮТу.

         Цей виступ порвав стереотипи навколишніх про те, на що здатні неповносправні особи. Думаю, тут буде доречно почути і думку самих дітей: «Моя ціль – вдало зіграти та вжитись у дану мені роль» - сказала нам опісля чаклунка. Вона настільки увійшла в свою роль, що кілька днів  не виходила з цього образу.

         «Я завжди мріяла бути акторкою. І сьогодні це виповнилось» -  ось такі та подібні слова линули від захоплених, замріяних та задоволених друзів. Всі діти відрізняються особливою щирістю та відкритістю – сьогодні  вони в черговий раз показали свою самостійність та майстерність. Це викликало захват в усіх.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 1077 | Додав: tavor | Дата: 12.08.2014 | Коментарі (0)

    У квітні 2014 року проходив презентаційний місяць  «Центру «Тавор» для завзятих школярів, адміністрацій шкіл міста, працівників газет та відділу освіти. Сталось це в четвер, 24 квітня – погода була саме до п’ятничної сесії депутатів, що підробляють главами шкіл. Звичайно, відвідувати Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами можуть всі й надалі, у зручний час – тут завжди люблять та поважають волонтерів.

         У четвер, 24 квітня на приміщенні Грушевського, 16, зібрались керівник, асистенти, волонтери, друзі, мама – голова батьківського комітету, отець-духівник, куратор волонтерів та координатор щоденних програм зустріли еліту міста. Спершу всі присутні долучились до молитви Тавору, яку проводив о.Андрій , попутно виголошуючи теплі слова.

         Далі слідувало вступне слово керівника. З цього моменту я почав бачити, як мало  люди знають про Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами. Спочатку все починалось формально – директори мали не одну презентацію за останній місяць. Але після перегляду фільму, що трішки розчулив серця всіх, вмить закінчилились шепіт та веселі жарти. «Тавор.Переображення» - знятий кілька років тому, показував те, як переображаються, змінюються у кращу сторону як неповносправні особи, так і ті, хто з ними працює. По суті, у цьому фільмі показано двосторонній результат, над яким ми працюємо. 

         Поряд сиділи неповносправні особи (друзі), що весело розказували про себе, та про те, чим вони займаються  у «Таворі». До слова, кілька з них були героями фільму, описаного вище.  Ці люди не потребують нічого, крім уваги. Інколи її просто не вистачає – як часто ми в житті дружньо спілкуємось із ними? ... Читати далі »

    Переглядів: 590 | Додав: tavor | Дата: 05.08.2014 | Коментарі (0)

    Вітаємо усіх зі святом Христового воскресіння!

    Бажаємо величезної любові, постійної радості та безмежної надії!

    З любов'ю - друзі, працівники, волонтери Центру "Тавор"

    Переглядів: 573 | Додав: tavor | Дата: 20.04.2014 | Коментарі (0)

    Щиро вітаємо усіх з Різдвом Христовим 

    і з Новим 2014 роком!


    Відчиняйте двері ясенові,
    бо Різдво ступає на поріг 
    знак добра, Господньої любові
    ... Читати далі »
    Переглядів: 629 | Додав: tavor | Дата: 06.01.2014 | Коментарі (0)