Четвер
18.04.2024
20:07
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2016 » Вересень » 12 » Екскурсія Сколівськими Бескидами - літо 2016
    14:08
    Екскурсія Сколівськими Бескидами - літо 2016

    І от, останній літній день, 
    А завтра зранку прийде осінь. 
    В природі тихо, без пісень, 
    В бездоннім небі чиста просинь. 
    І так бентежно навкруги, 
    Спокійно, млосно і чарівно. 
    В плакучих вербах береги 
    Стоять тихесенько, аж дивно

    Надія Красоткіна. 

    Ранок. Останній день літа. Спільнота «Центру «Тавор» — інтернати з смт Розділ та с. Жирова, учасники щоденних програм з батьками та працівники — вирушає на екскурсію до мальовничих Карпат. Нам пощастило відвідати «Сколівські Бескиди» — національний природний парк в Українських Карпатах. Парк охоплює частини басейнів річок Стрий та Опір і займає площу 35684 га, з яких 24702 га передані парку в постійне користування. 
     Перша зупинка — популярний об'єкт туризму — Кам'янецький водоспад, який розташований на річці Кам'янці. Друзям перехоплює подих — не кожен же день бачиш такий дивовижний водограй. Фото на згадку. Милування природою Карпат.

     

    Неподалік від водоспаду знаходиться Журавлине озеро, ще його називають мертвим — це гірське озеро в Українських Карпатах. Більша частина наших мандрівників вирішила побувати і тут. Саме озеро неправильної овальної форми, вода прозора, але через насиченість сірководнем у ньому відсутні вищі живі організми. 

    Друга зупинка — Палац Гредлів — пам'ятка архітектури місцевого значення у місті Сколе, в історичному районі Демня. Тут наша спільнота милувалась і блукала парком, яким оточений палац. Це двоповерхова споруда. Про колишнє багатство палацу нагадують хіба що замислуваті сходи. Також збереглася красива кована огорожа і фонтан. З 1956 палац використовуєть-ся для школи-інтернату. 
     На території Сколівських Бескидів також розташований державний історико-культурний заповідник «Тустань» — це наша третя зупинка, фінальна частина подорожі. Саме тут знахо-диться однойменна наскельна фортеця-град і митниця ІХ—ХІІІ сторіччя. Фортеця жодного разу не була взята монголо-татарськими ордами. Нашим друзям непросто далось підкорення Тустані, адже скелі підносяться над рівнем долини майже на 80 м. Від IX до XIII ст. ці скелі активно забудовували, а відтак, там виявили чимало археологічних пам'яток. Тут таворяни, звичайно, фотографувались, розглядали все навколо і захоплювались величними скелями, які немов виросли посеред лісу. Звісно не обійшлось без сувенірів на згадку. 
    Повертались ми втомлені, але задоволені поїздкою. Плануємо нові цікаві подорожі, як завжди сповнені несподіванок, чекаємо хорошої погоди і обов’язково зустрічі з новими цікавими людьми. 

    Переглядів: 644 | Додав: Dzvina | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]