Субота
20.04.2024
15:00
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2015 » Січень » 4 » Як відбувалось свято Св. Миколая у Центрі "Тавор"
    01:12
    Як відбувалось свято Св. Миколая у Центрі "Тавор"

         1. Св. Миколай у Новому Роздолі (БДЮТ)

         До дня Святого Миколая, 18 грудня, у Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося незабутнє свято, організоване Центром організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор».  У ролі акторів були такі світлі й хороші друзі- особи неповносправні.  Ці діти вражають своїми вміннями, талантами, досягненнями і щирістю. Вони, завдяки Л.Томащук, поставили дві цікавих казки - «Готель Рукавичка» і «За двома зайцями». А тим самим довели, що простий буденний день – це і є казка. А от дякуючи О. Марочко зуміли показати нам чудові танці.

         На свято завітали і постійні духовні наставники друзів – о. Микола Міджак, о. Роман Штігер, о. Василь Підгайний та о. Андрій Колібек. Свято Миколая – це час, коли кожен чекає чуда, а нам це чудо подарували друзі. Кожне серце глядача було наповнене любов`ю, кожне обличчя – яскравою усмішкою. Завжди потрібно пам`ятати про звичайні добрі діла, аби світ наш був милішим.
         Також  під час свята показали презентацію  на тему  «Конвенція про права дитини». В теперішній час  це дуже доречно і правильно. Зі слів  Шевченка «Борітеся – поборете, вам Бог помагає» ми повинні пам`ятати, що будь-які проблеми та будь-які незгоди – тимчасові. Нам потрібно піклуватись про наших дітей, любити і оберігати, боротися з різними негараздами, бо нам же допоможе Бог.
         А от наостанок за неймовірну казку, за теплі емоції і приємні враження Святий Миколай вручив дітям подаруночки. І від щастя в кожного загорілись очі ще більше. Все це казкове дійство знімав канал «24»: 

    (Про нас - починаючи з 51-ої секунди)

         Велика подяка керівнику ГО «Тавор»  Василю Василишину -  за таку велику працю, опіку і любов. Він, у свою чергу, від імені всього Центру висловив подяку всім спонсорам, волонтерам та тим, хто приймав участь та допомагав. А саме, фірмі «Leoni», яка надала 220 подарунків, зокрема, для Роздільського будинку-інтернату   та Ходорівського психоневрологічного інтернату (з них 20 подарунків були рознесені по квартирах до друзів-осіб неповносправних). А також велика подяка народним депутатам  Ярославу та Богдану Дубневичам, Анатолію Шалаєву, Степану Семераку, Олегу Фартушку, Миколі Степанову,  міській раді  в особі Оксани Єсауленко, будівельній компанії «Набережний квартал», зокрема, «Квадратний метр». Щира подяка і працівникам Будинку дитячої та юнацької творчості за спільну працю - О. Марочко, Л. Томащук, Н. Гуменній, Г. Коваль, Г.Корзан.

    Наталія ПАВЛІВ,

    студентка Київського національного університету культури і мистецтв 

    ****************************

    2. Св. Миколай у Роздільському дитячому будинку-інтернаті

         Святий Миколай не обійшов стороною і  Роздільський будинок-інтернат.  Там також відбулось чудове свято. 20 грудня  волонтери центру «Тавор» поставили для дітей виставу. Подарували море емоцій, щастя, щирі усмішки і свою любов. Для них і танцювали, і вірші читали та й про милу пісню не забули, показали, як добро перемагає зло і те, що Миколай у кожній дитині завжди шукає щось хороше, ніколи нікого не забуває. А наостанок подарували хлопцям смачні подаруночки. Дітям все однозначно подобалось, вони так сильно раділи і усміхались, як тільки могли.

         Велика любов дітей зустріла нас ще на порозі. Коли кожен хотів тебе обняти всім серцем і душею. Показати, що ти – це і є його радість. Крізь сльози посміхались, бо знали, що така маленька дрібничка робить їх щасливими. Вихователі у дитячому будинку вразили своєю добротою і ставленням до дітей. Вони  до них, як до рідних, плекають, оберігають. Ці неповносправні хлопці будь-кого навчать, як правильно жити, бо Бог наділив їх найголовнішим – вмінням щиро любити.
         Миколай-Чудотворець приніс на землю свято, аби тішити дітей, аби були добро і мир. І одна з найкращих справ, які робить Центр «Тавор», це те, що вони не забувають від імені Миколая  вітати неповносправних дітей у дитячих будинках і не тільки.  Вже на перший погляд видно, що волонтери віддають себе цій справі повністю, без залишку. Від щирого серця дякуємо всім, хто допомагав здійснити це свято, тим, хто подарував хлопцям щастя, всім спонсорам та організаторам. Ви творите великі діла!

    Наталя Павлів

    *******************************

         3. Св. Миколай відвідує вдома

      Ніч тихо опустилась на спокійний Новий Розділ. Взявши список неповносправних осіб, які не можуть відвідувати щоденні програми Центру «Тавор», Миколай зі своїми янголами сів до своєї колісниці.

        19 грудня  вшановуємо пам'ять святого Миколая, також це  міжнародний день допомоги бідним. Приймали святого угодника радо – це було приємним сюрпризом для всіх дітей, що писали листа в небесну канцелярію. Побачення  з Миколаєм ( яке організував «Тавор») тривало близько чотирьох годин. За цей час його встигли обійняти, посмикати за старечу бороду та посмакувати солодощі близько 20 дітей з фізичною та розумовою неповносправністю.

         Ніщо не зрівняється із щасливим блиском дитячих очей, коли вони бачать, що до них у гості прийшов сам св. Миколай із янголом!  Зовсім неважливо, що ми вже виросли – в душі завжди залишається якась частинка дитини, що вірить в чудеса.

    Роман Коваль,  Дарина Франтик

    ***************************

    4. Св. Миколай в Ходорівському психоневрологічному інтернаті

         Волонтери - це такі ж люди, як всі інші, тільки для них не існує чужої біди, чужого горя, чужого болю ...

         У понеділок  22 грудня  2014 року волонтери програми "Big brother/ big sister" (Старший брат/ Старша сестра) ГО Центру «Тавор» відвідали Ходорівський психоневрологічний  інтернат в с. Жирова, щоб привітати осіб з особливими потребами з святом Миколая. В інтернаті проживає 120 хлопчиків та чоловіків з 18 років і до кінця життя .

          Вихованці інтернату зустріли нас з теплими обіймами і щирими усмішками, від чого були вражені добровольці, які брали участь у святі . Свято пройшло феєрично: танці, багато віршів, захоплююча вистава, пісні, які виконували, як і самі учасники вистави, так і глядачі (хлопці, чоловіки, персонал інтернату). Але найбільше усі очікували св. Миколая, який принесе їм дари, скаже добре слово, поблагословить і прийме їхні подарунки у вигляді віршів, пісень, колядок. Після вистави вихованці  волонтерів проводжали під оплески і музичний супровід, дякували.

         Кожен з нас хоча б раз у житті бачив очі дітей і старших, котрі ніколи не відчували батьківського тепла. Можливо для вас зовсім нічого не змінить усмішка чи маленький подарунок принесений в  інтернат, а для них ви зміните цілий світ. Задумайтесь над цим....

         Місію, яку виконали волонтери є справді особливою, адже вони  проявили любов  до ближнього, піклуючись про людей безкорисливо. І волонтери роблять все можливе і неможливе, щоб відвести біду, а горе перекласти в радість. І коли це вдається, для волонтера це найбільше свято!

    Мар’яна Чорній,

    куратор волонтерів «Центру «Тавор»

    ***********************

     

    Переглядів: 681 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]