П`ятниця
29.03.2024
02:31
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2011 » Листопад » 21 » Перший в СНД будинок спільноти «Лярш-Ковчег» відкрили у Львові
    09:51
    Перший в СНД будинок спільноти «Лярш-Ковчег» відкрили у Львові

    17 листопада у Львові урочисто відкрили перший будинок спільноти «Лярш-Ковчег» на пострадянському просторі. Він розташованй на вул. Чигиринській, 45 і носитиме назву «Витанія». Тут проживатимуть люди з розумовою неповносправністю разом із асистентами спільноти.                                                                                                                             

    Участь в урочистостях з нагоди відкриття взяли Владика Венедикт, давній приятель спільноти і волонтер однієї з майстерень Ковчегу Катерина Садова, міський голова Львова Андрій Садовий, провідник спільноти с. Лукія (Ольга) Мурашко, перший проректор Українського Католицького Університету Тарас Добко та друзі спільноти.

    Стрічку на вході до будинку перерізала Катерина Садова, після цього Владика Венедикт освятив помешкання.

    Сестра Лукія розповіла: «Наш будиночок розрахований на чотирьох друзів з особливими потребами і трьох-чотирьох асистентів, які будуть розділяти з ними спільне життя, допомагатимуть готувати тощо. Наразі не запрошуємо друзів на постійне проживання, але тоді, коли є тяжко в сім’ї, коли непередбачувані обставини, вони залишаться у нас. Асистенти – це члени наші спільноти. Важливо, щоб людина мала відкрите серце і могла розуміти слабшу за себе людину».

    Також вона наголосила, що потреба в таких будинках велика, бо лише в «Лярш-Ковчег» є 65 осіб з розумовою неповносправністю, тому потреба в таких будиночках є дуже великою. Гроші на будинок, з її слів, надали добродії з України та з-за кордону.

    Зараз у будинок вже закуплено частину меблів. Наразі тут мешкатиме один член спільноти та двоє асистентів, до кінця року сюди поселяться ще двоє осіб.

    «Основне, що є Божа ласка, адже це - перший такий будинок на пострадянському просторі. Я гордий, що громада нашого міста має таку честь і гордість. Ми всією громадою маємо створювати добрі умови для проживання людей з особливими потребами», – сказав Андрій Садовий. Мер зауважив, що місто щороку передбачає кошти в бюджеті на підтримку громадських організацій, які працюють з людьми з особливими потребами.

    Владика Венедикт водночас наголосив: «Це - подія особлива. В сучасному світі якось ми не вчимося шанувати одні інших. Перед нами постають особи, які є інакші. Для нас зажди не є просто з ними поводитися. Ми деколи кажемо – «неповносправні», але кожен з нас по-своєму неповносправний в певних ділянках. Цей осередок, ця спільнота дає нам змогу побачити, що інші люди – не хворі, не неповносправні, не потребуючі, а просто інші. Їхня присутність в нашій громаді, Церкві, в нашому середовищі є дуже важлива, щоб побачити: кожна людина - дар Божий».

    Додамо, Львів – перше місто в Україні, де з’явився осередок всесвітньої християнської спільноти «Лярш-Ковчег», що опікується розумово неповносправними людьми. У Львові спільноту було засновано в грудні 2004 року.

    «Лярш» на сьогодні є міжнародною мережею 135 спільнот у 36 країнах світу, які належать до культурних і релігійних середовищ.

    http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?pershiy_v_snd_budinok_spilnoti_lyarshkovcheg_vidkrili_u_lvovi&objectId=1241342

    Переглядів: 979 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]