Вівторок
16.04.2024
16:26
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2014 » Грудень » 3 » "Тавор" і містерія середньовічних замків "Золотої підкови"
    13:45
    "Тавор" і містерія середньовічних замків "Золотої підкови"

         Літо – пора відпочинку і гарна нагода для активного туризму. Цього року і особи з особливими потребами з батьками, працівниками та волонтерами ГО «Центр «Тавор» мали можливість взяти участь в екскурсії по відомих замках Львівщини – т.з. «Золота підкова» (Олеський, Підгорецький та Золочівський замки). Вирушати доводилось рано-вранці.  І хоча погода була похмурою, це не засмутило наших туристів, адже радісну атмосферу в автобусі підтримували всі члени спільноти своєю участю в розвагах та піснях з рухами під супровід гітари.

         Найперше ми завітали в Олеський замок. Незабутніми були враження від екскурсії по цій славнозвісній середньовічній фортеці у мальовничому куточку Золочівщини. Нову цікаву інформацію отримали від розповіді гіда в історико-краєзнавчому музеї. Просто захоплююче було проходити високими залами, оглядати картини, меблі, зброю. Ми наче перейнялись духом тієї доби.

         Наступною зупинкою був замок у с. Підгірці, Бродівського району, що у свій час, як свідчать історики, мав для європейців більшу цінність, ніж Варшавський замок. На жаль, сьогодні ця пам’ятка архітектури потребує фінансів для реставрації. Попри те, учасники екскурсії мали змогу переглянути світлини у музеї замку, милуватись гарними краєвидами та відвідати моторошні підземелля, про які складають багато байок.

         Далі поїздка продовжилась і врешті таворяни прибули в Золочів та завітали до місцевої фортеці. Цей об’єкт відреставрований, тож лише увійшовши на подвір’я замку, ми були вражені, наскільки вміло та естетично оформлені квітники навколо статуй і фонтану. Також не менш цікаво було відвідати музей та розкішні зали, а особливо вибратись на сторожові узвишшя з чотирьох сторін замку,де знаходились старі гармати, що служили колись в оборонних цілях. Зробивши багато фотографій, ми придбали подарунки та сувеніри на пам’ятку.

        Опісля ми зупинились у Золочівському монастирі оо. Василіян, де організували веселий пікнік з шашликами та спільну молитву. Приємно було познайомитись з новими молодими людьми.

         Додому повернулися щасливо та пізно ввечері. Були виснажені, але сповнені гарних вражень від поїздки.

         Взагалі, таворяни дуже полюбляють виїзні екскурсії і з нетерпінням очікують літа. Адже це не тільки нові враження, але і нагода пережити щасливі моменти разом у спільноті, які запам’ятовуються надовго. 

    Ліля Забродська,

    асистент Центру "Тавор"

    Переглядів: 508 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]