Субота
20.04.2024
16:48
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2009 » Грудень » 16 » Великі вчителі доброти, людяності та любові
    16:34
    Великі вчителі доброти, людяності та любові

    У кожного з нас є таланти. У когось більше, у когось менше, але нікого Бог не залишив без своїх дарів. Найбільший дар, який Бог дав кожному з нас – це наше життя. І жити так, щоб відчувати радість і щастя щохвилини – це наше завдання. Для цього ми можемо використовувати всі наші зусилля, наш розум, наші почуття…

    13 грудня в сам день свята апостола Андрія Первозванного громадська організація «Центр «Тавор» мала можливість в черговий раз проявити свої таланти, взявши участь у Міжнародному фестивалі пісні, музики і танцю на тему «Стихії», який проходив у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини 12-13 грудня у м.Львові. Захід проводив Мистецько-терапевтичний центр «Непротоптана стежина» - організація, яка проводить дуже багато різних творчих заходів для осіб з особливими потребами. У фестивалі також брали участь члени багатьох соціальних організацій зі Львова, Жовкви, Брюхович, Городка, Червонограду, а також з Вінниці, Рівного і з-за кордону – із Польщі  та Білорусі.

    Під час фестивалю можна було побачити унікальні виступи осіб з особливими потребами: пісні, танці у виконанні фізично і розумово неповносправних осіб, які, виходячи на сцену, поводили себе як справжні артисти. Кожний виступ викликав бурні аплодисменти. Справді вражає, коли дівчинка, сидячи у інвалідному візочку, дуже гарно співає, а група дітей, котрим важко вимовляти слова, все таки виконує пісню ще й у яскравих кольорових костюмах. Дуже гарно представила себе група з Польщі, але найбільше нас вразив Святослав Очеретний – хлопець, який дуже добре виконував інструментальну композицію «Будинок сонця, що сходить» на електрогітарі. І хоча у нього на правій руці немає пальців, але якимось чином він грав на гітарі за допомогою медіатора.

    Наш колектив (творчий керівник - Лілія Мартинів) виступав з двома піснями: «Падає дощик» і «Після дощу»: жовтенькі ромашки – Роксолана і Наталя та інші рослинки – Микола і Роман, червоні зозульки – Надя і Леся, хмаринка - Орися та двоє солістів – Оленка та Іван  показали також свій талант. І дуже приємно було чути після виступу від організаторів свята, що якби це був конкурс костюмів, то наш колектив взяв би І-ше місце!

    Вкінці фестивалю кожному учаснику вручили солодкі подарунки. Лиця учасників променіли радістю, адже і вони є  чудовими акторами і творчими людьми, незалежно від того, чи на високому рівні вони виконували свої номери; найважливіше, що все робиться від щирого серця, робиться просто, легко і… по-справжньому. Адже важливіше є не що ти робиш, а як ти це робиш.

    Дякуючи організаторам за чергову можливість показати наш талант, хочемо відзначити, що нашому суспільству потрібно більше таких заходів, які відкривають талановитість кожної людини. У кожного з нас є дар: стати і бути людиною, яка розуміє себе і всіх навколо. І , власне, особи з особливими потребами є великими вчителями доброти, людяності та любові.

    Василь Василишин, Центр «Тавор»

    Фото можна переглянути тут

    Переглядів: 1057 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]