Четвер
25.04.2024
01:54
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  • Лярш-Ковчег
  • Центр Емаус
  • УМХ м.Новий розділ
  • Міська рада м.Новий Розділ
  • Наше опитування
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 107
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Центр "Тавор" м.Новий Розділ

    Головна » 2012 » Жовтень » 18 » У «Таворі» нова подія – зоотерапія!
    08:51
    У «Таворі» нова подія – зоотерапія!

    Уже протягом 4 років п. Семерак С. В. успішно займається розведенням кролів, яких утримує поблизу власної автостоянки. Ці милі та пухнасті створіння радують око не лише їх господарю, а й всім бажаючим, хто туди приходить. Колектив «Тавор» також почав навідуватись в гості до вухатих друзів.

    Для людей як для себе

    Нещодавно мала приємну можливість поспілкуватись із Семераком Степаном Васильовичем і була щиро вражена його добротою та почуттям гумору. «Займаюсь розведенням кролів для душі, хочу, щоб вони приносили радість не лише мені, а й всім, хто приходить їх навідувати», - говорить Степан Васильович і запрошує дітей, школярів та всіх, хто має бажання. Власник господарства із болем та сумом згадує історію, яка сталась близько 2 місяців тому – хтось підсипав отруту і таким чином знищив більшу половину кролів. На жаль, людини, яка завдала цієї шкоди так і не виявили, але є підозра. Зараз на утриманні є 25 кроликів різної величини та кольору, кожен різний та по своєму цікавий.

    Зоотерапія! Що це?

    Ще в V столітті до н. е. Гіппократ стверджував, що взаємозв’язок із тваринами звільняє людину від "темних думок", вселяючи "думки веселі і ясні". Стародавні китайські мудреці говорили: «Звір - рідня людині, оскільки відчуває ті ж п'ять головних почуттів: голод, спрагу, любов, страх і біль». Сьогоднішні дослідження лише підтвердили, що тварини - один з альтернативних видів лікування, здатний принести немалі результати. Цьому напрямку в медицині довгий час не надавали значення і тільки в середині XX століття з’явився термін «зоотерапія». І хоча наукове пояснення цілющого ефекту - питання майбутнього, практичні результати вражають вже сьогодні. Люди зрозуміли, що тварини тонко відчувають душу і тіло людини, її наміри і настрій, хвороби. Спілкування з тваринами покращує самопочуття, заспокоює.

    У США лікування тваринами застосовується в дитячих лікарнях, інтернатах, будинках престарілих. Перейнявшись закордонною практикою, працівники «Тавору» вирішили проводити сеанси зоотерапії і для друзів.

    В гостях у вухатих

    Кролики за своїми лікувальними властивостями анітрохи не поступаються кішкам. Встановлено, що господарі цих декоративних звірків хворіють набагато рідше за інших, чому сприяє здатність вухатих вбивати хвороботворні мікроорганізми.

    Ще у серпні таворяни вперше навідались до кроликів і тепер це стало доброю звичкою. Кожного тижня інша група осіб із особливими потребами разом із асистентами проводять близько години в компанії з кроликами: годують їх печивом та сіном, гладять і навіть дають їм імена. І результати вже є! Зявляються позитивні емоції, усмішки, гарний настрій і забувається все погане, коли дивишся на пухнастих звірят! Це саме те, що потрібно, щоб відволіктись від проблем і зарядитись хорошими емоціями на весь день.

    Хочеться подякувати Степану Васильовичу за його щирість та душевність!

    Юля Лаб’як,

    асистент Центру «Тавор»

    Переглядів: 868 | Додав: tavor | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]